LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

23 de maig de 2015

ELS NOIS DE CABRILS QUE NO VAREN TORNAR A CASA EN 1939, A LA BARCELONA D' ABANS, D' AVUI I DE SEMPRE...23-05-2015...!!!


7 morts sense tomba i cap flor !!


 Cabrils tenia l'any 1936 una població de 791 habitants i 31 d'ells, d'entre 17 i 21 anys, foren mobilitzats per l'exèrcit i lluitaren a la Guerra Civil als fronts de Terol, Serra de Pàndols, Montsec, Segre, Serra de Cavalls, Vilalba dels Arcs i a l'Ebre. D'aquests joves, 24 van tornar a casa i deixaren les seves experiències en els relats recollits per l'historiador Jaume Tolrà i Ferrer en el seu llibre Testimonis vivents d'una tragèdia (1988). Ara aquells
excombatents reposen al cementiri de Cabrils.

Però, i els set que no van tornar? Res seria més just que ara, 75 anys després que es va acabar la guerra, se'ls dediqués una placa amb els seus noms. Faig extensiva aquesta petició a l'alcaldessa de Cabrils perquè se'n faci un recordatori i que els seus noms figurin al costat dels seus companys de la "lleva"cinquena del biberó enterrats a Cabrils.

RESPOSTA DE : 
LINA MORALES SERRA
Alcadessa de Cabrils

El 6 de maig del 2007 es va inaugurar un monument a la memòria històrica recordant els cabrilencs que van morir a la guerra del 1936 al 1939 a proposta del regidor Ricard Martínez Roura, malgrat que ell no va poder-ho dur a terme. Les persones que van encarregar-se de fer-ho realitat van ser, entre d'altres, la senyora Teresa Godàs i la senyora Maria Rosa Galbany, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquest monument commemoratiu està situat al Torrent Roig, davant del parc de la Font Sagrera.
 Fotos obsequi de:
Moltes gràcies Jaume i Joana, abraçades.
Dedicat a quina...Es que tenim moltes.
El monument  conmemoratiu que poca gent del poble,sap a qui està dedicat.
Una placa que no ens explica res,pot esser;una memòria històrica, de la guerra de Cuba, del 11 de Setembre 1714, del 14 abril 1931.

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Y tanto ¡¡¡
Ostras, ¿ tanto cuesta aclaralo un pelín más ?
salut

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Es que tienen amnesia.

Una verdadera lástima querido Miquel.

Un abrazo y reflexiona.

BFDS.