LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

12 de novembre de 2014

LA BARCELONA D' ABANS, D' AVUI I DE SEMPRE...!!!...12-11-2014...!!!

MI VIDA Y MI HISTORIAMercè Tatjer, catedràtica emèrita i experta en geografia i història urbana, repassa, al llibre Barcelona, ciutat de fàbriques, la història de la Barcelona més industrial entre els segles XVIII i XX. Amb el subtítol Gelats, joguines, perfums... els productes quotidians, el llibre recupera la memòria industrial de Barcelona a través dels seus obradors, tallers, naus i fàbriques, centrats sobretot en la producció d'objectes d'ús quotidià com xocolata, paraigües i ombrel·les, perfuns i sabons, gel i gelats, cervesa i begudes carbòniques, joguines i jocs, lleit i iogurt, llana, seda i cotó, i també el sector editorial i de les arts gràfiques. Amb especial indidència en les persones que ho feien possible (empresaris, obrers, etc.) també s'estudien l'entorn vital i les lluites per a millorar les condicions de vida i treball.

https://www.facebook.com/elisenda.alberti?fref=nf

http://www.albertieditor.cat/ficha.php?id_producto=5906


 Barcelona, ciutat de fàbriques. Gelats, joguines, perfums... els productes quotidians, ha estat editat per Albertí Editor i s'acompanya de 192 gravats, anuncis i imatges d'època. El llibre es presentarà el proper 26 de novembre a la llibreria Jaimes de Barcelona.
Barcelona ja no és la gran ciutat fabril que fou entre els segles XVIII i XX quan proliferaren obradors, tallers, naus i fàbriques. Aquest llibre recupera part d’aquesta memòria industrial i la dels seus protagonistes: emprenedors, enginyers, tècnics, obrers i obreres que van ser capaços d’adaptar-se a les innovacions, alhora que lluitaven per millorar les seves condicions de vida.

D’entre els diversos productes fabricats a la ciutat ens hem fixat en els articles més utilitzats o consumits per una societat en transformació: xocolata, paraigües i ombrel·les, perfums i sabons, gel i gelats, editorials i arts gràfiques, cervesa i begudes carbòniques, joguines i jocs, llei i iogurt, llana, seda i cotó.El text va acompanyat amb 192 imatges i anuncis de l'època4 comentaris:

Jesús pececillo ha dit...

Impresiónate verlas en el tiempo, lo que hemos cambiado y lo poco que duran las cosas ahora ,compras tres para poder utilizar uno el resto defectuoso ,lo único que aprovecho es el chocolate jeje.Un besico.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola Jesús, a mí me encanta el chocolate, los bombones, helados de chocolate...!!!
UN BESICO GRANDE Y MUCHAS GRACIAS.

Miquel ha dit...

Un libro a tener en cuenta.
Gracias

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Bon día Miquel,ya sabes si puedes escaparte puedes ir a la presentación, yo iré y lo compraré, lo encuentro muy interesante.
Muchas gracias y un abrazo