LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

12 de noviembre de 2014

LA BARCELONA D' ABANS, D' AVUI I DE SEMPRE...!!!...12-11-2014...!!!

MI VIDA Y MI HISTORIAMercè Tatjer, catedràtica emèrita i experta en geografia i història urbana, repassa, al llibre Barcelona, ciutat de fàbriques, la història de la Barcelona més industrial entre els segles XVIII i XX. Amb el subtítol Gelats, joguines, perfums... els productes quotidians, el llibre recupera la memòria industrial de Barcelona a través dels seus obradors, tallers, naus i fàbriques, centrats sobretot en la producció d'objectes d'ús quotidià com xocolata, paraigües i ombrel·les, perfuns i sabons, gel i gelats, cervesa i begudes carbòniques, joguines i jocs, lleit i iogurt, llana, seda i cotó, i també el sector editorial i de les arts gràfiques. Amb especial indidència en les persones que ho feien possible (empresaris, obrers, etc.) també s'estudien l'entorn vital i les lluites per a millorar les condicions de vida i treball.

https://www.facebook.com/elisenda.alberti?fref=nf

http://www.albertieditor.cat/ficha.php?id_producto=5906


 Barcelona, ciutat de fàbriques. Gelats, joguines, perfums... els productes quotidians, ha estat editat per Albertí Editor i s'acompanya de 192 gravats, anuncis i imatges d'època. El llibre es presentarà el proper 26 de novembre a la llibreria Jaimes de Barcelona.
Barcelona ja no és la gran ciutat fabril que fou entre els segles XVIII i XX quan proliferaren obradors, tallers, naus i fàbriques. Aquest llibre recupera part d’aquesta memòria industrial i la dels seus protagonistes: emprenedors, enginyers, tècnics, obrers i obreres que van ser capaços d’adaptar-se a les innovacions, alhora que lluitaven per millorar les seves condicions de vida.

D’entre els diversos productes fabricats a la ciutat ens hem fixat en els articles més utilitzats o consumits per una societat en transformació: xocolata, paraigües i ombrel·les, perfums i sabons, gel i gelats, editorials i arts gràfiques, cervesa i begudes carbòniques, joguines i jocs, llei i iogurt, llana, seda i cotó.El text va acompanyat amb 192 imatges i anuncis de l'època4 comentarios:

Jesús pececillo dijo...

Impresiónate verlas en el tiempo, lo que hemos cambiado y lo poco que duran las cosas ahora ,compras tres para poder utilizar uno el resto defectuoso ,lo único que aprovecho es el chocolate jeje.Un besico.

Mª Trinidad Vilchez dijo...

Hola Jesús, a mí me encanta el chocolate, los bombones, helados de chocolate...!!!
UN BESICO GRANDE Y MUCHAS GRACIAS.

Miquel dijo...

Un libro a tener en cuenta.
Gracias

Mª Trinidad Vilchez dijo...

Bon día Miquel,ya sabes si puedes escaparte puedes ir a la presentación, yo iré y lo compraré, lo encuentro muy interesante.
Muchas gracias y un abrazo