LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

13 d’octubre de 2014

LA BARCELONA D' ABANS, D' AVUI I DE SEMPRE...!!!; 13-10-2014...!!!

MI VIDA Y MI HISTORIA
Plaça Francesc Macià


Construcción del metro en Plaça Catalunya


https://www.facebook.com/groups/392334010811103/ 


Teatro Principal, Ramblas

                                         Arc del Teatre, Ramblas
Lo que ha quedado de esta bonita casa, ahora esa ventana es de el C.I.Peletería la Siberia, Rambla de Catalunya con Gran Vía de les Corts Catalanes
Façana de la Pelleteria La Sibèria


Pelleteria La Sibèria
Rambla de Catalunya, 15

Botiga fundada el 1891 per Josep Ticó i Rebert. Va començar a vendre articles de pell en diferents locals dels carrers Portaferrissa, Petritxol i Santa Anna fins que el 1906 va traslladar el negoci a un ampli establiment a la cantonada de la Rambla de Catalunya amb la Gran Via de les Corts Catalanes.


L’expansió econòmica viscuda a Catalunya durant la Primera Guerra Mundial va afavorir la difusió d’articles de pell a Barcelona i altres grans ciutats, sobretot estoles, barrets, capes i abrics. Aquests articles elegants i associats al luxe són els que encara poden trobar-se a la botiga avui dia. La pelleteria té espais amplis i molts miralls, pensats per al lluïment d’abrics i jaquetes.
 La Pelleteria La Sibèria ocupa la meitat dels metres quadrats de la botiga original, ja que l’any 1996 la meitat del local va passar a ser una cafeteria. Conserva però la decoració original que va encarregar Josep Maria Ticó i Roig l’any 1918. La decoració de la pelleteria es cataloga en l’Art Déco i s’inspira en els paisatges nevats de Sibèria, d’aquí que hi imperi el blanc. L’interiorista i escenògraf Carles Rojas va dirigir una reforma que va afegir-hi armaris i taulells de Batista Moixi, medallons a les portes i uns amplis emprovadors.
 La Guerra Civil va ser un cop dur per la botiga, ja que va suposar el desmantellament de la fàbrica de pell que tenia a Balaguer i el trasllat de la producció a Burgos. Destaca el paper cultural, social i polític de la família propietària durant els anys del franquisme. Tant és així que al seu local es van gestar molts projectes del catalanisme antifranquista. Els intèrprets de la Nova Cançó es reunien en aquest local per cantar d’amagat i hi assajava l’Agrupació Dramàtica de Barcelona.
Farmàcia Puigoriol

Farmàcia Puigoriol
Mallorca, 312

Farmàcia fundada l’any 1913 per Andreu Puigoriol i Botey, que ha anat passant de generació en generació fins a l’actualitat.
 La farmàcia destaca per la seva decoració modernista, tant pel que fa al treball de la fusteria com al dels vidres. El seu fundador, Andreu Puigoriol, descendent d’un industrial tèxtil, va estudiar Farmàcia i va buscar els millors professionals per tal que li decoressin la botiga, en un bon edifici i amb un bon emplaçament.
 La decoració s’atribueix a Marià Pau, que va treballar amb un equip de col·laboradors, entre els quals hi havia Francesc Torres, qui es va encarregar de la fusteria de roure dels marcs; Pere Anglès, responsable dels mobles, i els germans Nogués, que van realitzar els treballs de marbre dels sòcols. Un dels elements més singulars de la farmàcia són els grans vidres de les portes d’entrada, que tenen incrustacions de pedres i bisellats decoratius.

L’establiment es conserva pràcticament igual que a principis del segle XX: l’únic que ha desaparegut és la decoració floral del sostre. Es conserven els armaris de roure, els tamborets i els pots de ceràmica. També es conserva un curiós trencaclosques lluminós que servia per fer publicitat dels específics.

COMO VEIS EL C. I., SE COMERÁ TODA LA MANZANA HASTA URQUINAONA...AL TIEMPO(foto del 1970) de la página...https://www.facebook.com/groups/248693688574921/

DONDE ESTÁN ESAS BANDERAS Y ENFRENTE UNA GRAN TERRAZA, ESTABA EL NIDO DE DON JAIME, DE JAIME DE MORA Y ARAGÓN, HE BUSCADO Y MUCHO SOBRE ESTA CAFETERÍA EN LA CUAL HABÍA UN PIANO Y EN LA PUERTA VENDÍAN UNOS HELADOS ITALIANOS BUENÍSIMOS , ME ACUERDO DE SU SABOR...
DONDE PONE QUESOS, HABÍA UNA FARMACIA PRECIOSA, AHORA TODO DEL C.I.
MI MADRE , MI TÍA JULIA Y YO MUY PEQUEÑA,VENÍAMOS EN LA RENFE DE SABADELL A COMPRAR Y ESAS COMPRAS LAS RECUERDO, Y LOS PASEOS...
                      Paseo Sant Joan
                                     Carrer de Balmes                                      Mayor de Gràcia, con los Jardinets                                    Torre Barò
http://finestresdelamemoria.org/explora/exposicions/botigues-amb-molta-historia http://finestresdelamemoria.org/explora 

L'octubre de l'any 1912 Josep Augè Forga va inaugurar la merceria 'Augè' com a propietari del comerç. El va regentar fins al 14 de març de 1955 dia de la seva defunció. Després d'aquesta data la merceria va ser regentada per les seves filles Núria i Mº Rosa Augè Farrerars. De comú acord, elles traspassaren el negoci al sr. Picarín el dia 15 de març de 1988 que en segueix sent propietari fins al moment. En aquesta imatges és de pocs anys després de la seva obertura encara es conservaven les portes originals.


L'octubre de l'any 1912 Josep Augè Forga va inaugurar la merceria 'Augè' com a propietari del comerç. El va regentar fins al 14 de març de 1955 dia de la seva defunció. Després d'aquesta data la merceria va ser regentada per les seves filles Núria i Mº Rosa Augè Farrerars. De comú acord, elles traspassaren el negoci al sr. Picarín el dia 15 de març de 1988 que en segueix sent propietari fins al moment.
En aquesta imatge es pot veure els cartells de ferro forjat que decoraven inicialment la façana i que amb els anys van ser robats. També es pot apreciar como ja havien estat substituïdes les portes de fusta que s'havien fet malbé amb el pas del temps
Mercat de la Llibertat, Gràcia


ESTAS FOTOS SON DE LA NAVIDAD DEL 1940 EN LA CALLE PELAYO, BARCELONA


                            La casa de Lactancia

4 comentaris:

Chordi ha dit...

Uf MT que post mas guapo...he encontrado una estatua de Minerva que se hallaba junto a la casa Fuster ? del paseo de Gracia http://lostbarcelona.blogspot.com.es/2012/08/en-el-paseo-de-s.html lo publique hace tiempo pero me gustaría que lo vieras es curioso....Gracias por ser tan buena reportera de esta nuestra ciudad que va despareciendo poco a poco. Un abrazzo

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Para guapo el tuyo, tu Minerva está fantástica, como ves he añadido tu enlace a este post, qué fotos más bonitas, iré a verla, este finde, hará muy buen tiempo, y quiero ir a Caixa Forum, quiero ir a tantos sitios...
Ya te contaré la historia que espero que la sigas sobre la familia GIL, dueña del Turó de Monteroles, no tiene desperdicio, es apasionante llevo tres semanas detrás y pronto dará sus frutos, te contaré por mail.
Muchas gracias estimado CHORDI, y siento mucho no haber visto tu post sobre Minerva, espero que me perdones, pero de verdad, no hay tiempo para todo lo que yo quiero, a veces no tengo tiempo para mi blog, y es que el trabajo, y los FDS, de juerga pura y dura, no me dejan tiempo para mucho.
Un besazo y muchas gracias a tí por lo mismo que tú me has dicho,tú eres un reportero de primera y lo sabes y esta nuestra ciudad que tanto amamos, estas estatuas, monumentos, edificios, tiendas de más de cien años, los Okupas,grandes amigos míos, gente buena y tranquila con educación y saber estar, no como otros, el (mundungi,la HDLGP, copiona y sus palmeros).
Un Petonàs CHORDI.

Chordi ha dit...

Gracias MT....espero que saques buenas fotos !! Un abrazzo

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Gracias a tí forever...!!!