LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

28 de juny de 2014

MASIA ,CAN DEU,LES CORTS...BARCELONA,...28-06-2014...!!!

MI VIDA Y MI HISTORIA
Más fotos,mías y de Barcelona Mon Amour, a continuación:


 Història

El fons de la biblioteca prové de l'antiga Biblioteca Popular Les Corts, oberta al maig del 1971 dins la seu del districte, a la plaça de Comas. L'any 1986 es traslladà, provisionalment, a l'edifici de Can Deu, a la plaça de la Concòrdia i finalment, al maig del 1994, passà a instal·lar-se a Can Rosés, un edifici rehabilitat especialment per convertir-lo en biblioteca. Can Rosés és un mas construït a la primera meitat del segle XVIII i restaurat l'any 1900 segons els gustos de l'època. És de planta rectangular, amb tres pisos d'altura, coberta de teula àrab i amb dos rellotges de sol.
En el projecte del complex comercial L'illa Diagonal, inaugurat l'any 1993, es va incloure la restauració del mas i la seva habilitació com a biblioteca.
Al principi formava part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i la gestionava el Districte de les Corts en conveni amb la Diputació, però des de l'any 2001 forma part del Consorci de les Biblioteques de Barcelona, tal com queda establert en el Pla de Biblioteques de Barcelona 1998-2010.2 comentaris:

Josep ha dit...

Fantàstic, M Trini. Molt bona explicació de la història de Les Corts, i les fotos com sempre molt bones. Ara mateix vaig a dir-li a una amiga d'aquests barri tan entranyable que passi a veure'l.

Un petó.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Moltes gràcies estimat JOSEP, bon dia, ara vinc de donar-me una bona passejada caminant ...
Una forta abraçada estimat amic i BCDS.Petons.