LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

30 de gener de 2014

BARCELONA...Una joia modernista: la casa de Pàdua Nº 75,... http://finestresdelfarro.blogspot.com.es/2014/01/una-joia-modernista-la-casa-de-padua-75.html...30-01-2014...!!!

MI VIDA Y MI HISTORIA

Una joia modernista: la casa de Pàdua 75

Fa pocs dies la Sra Araceli Vilarasa, va començar un bloc que promet molt, em vaig fer seguidora i em va encantar el seu post, sobre una casa del 1903, al Carrer Pàdua, n º 75, pas molt sovint per allà, i gràcies a Araceli, es l'arquitecte i que la va construir i la seva història, moltes gràcies Araceli. 
Tot el text és mèrit de la Sra Araceli, les fotos les vaig fer ahir.
-------
Vull començar aquest blog parlant de la casa de l’arquitecte Granell, ja que he escollit la imatge d’una de les seves finestres per capçalera.

Situada a Pàdua 75, no és fàcil d’observar. Just es troba en un trosset de carrer molt incòmode per als vianants. Entre les voreres estretes i l’excés de circulació us pot haver passat desapercebuda. I, malgrat això, és una de les joies del barri.
 El seu arquitecte, Jeroni F. Granell i Manresa (Barcelona, 1867-1931), va ser un dels arquitectes modernistes més originals. Les seves cases es caracteritzen per l'ornamentació de les façanes amb elegants esgrafiats i per la profusió de vitralls a les finestres.
 Els vitralls li agradaven tant que, juntament amb el vidrier Antoni Richard,  va crear una empresa dedicada a  fer-ne i dels seus tallers en van sortir peces tant extraordinàries com els vitralls del Palau de la Música Catalana, els del Hospital de Sant Pau i els de la Casa Navàs de Reus.

Si volguéssiu fer un petit itinerari per veure altres obres del mateix arquitecte hauríeu d'anar a :

•   (1895) casa Santaló, c/ gran de Gracia 35
•   (1900) c/ Roger de Llúria, 82 i 84
•   (1900) c/ Girona, 122
•   (1901-1903) c/ Mallorca, 184-188
•   (1903) casa Garrut Planas, c/ gran de Gracia 61
•   (1903) gran Via de les Corts Catalanes, 582 que va patir una transformació als anys 50 i que han estat recuperades magistralment.
•   (1903) casa del carrer Pàdua, núm. 75
•   (1904) casa Rossend Capellades, c/ Bailén, 127


.    c/ gran de Gracia núm. 262 i 264.


4 comentaris:

Miquel ha dit...

Que casa tan bonita, no tenía idea...ostras que vidrieras y que esgrafiado . Menos mal que no hay rotulado la puerta a lo salvaje .
Un abrazo

Josep ha dit...

Es realmente preciosa. Me gustan estas casas donde hay este tipo de galerias o tribunas, más bien tribunas, verdad?

Un petó.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Sí gracias a dios, que no lo han estropeado, y gracias a Araceli, he sabido su arquitecto etc.
Os recomiendo el blog, es de nuestro barrio y a mí personalmente me ha encantado, sobre esta casa, Araceli sabe mucho más, esperaré a ver que nos cuenta.
Muchas gracias Araceli.


Muchas gracias MIQUEL.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Me gusta que te guste JOSEP.

Un abrazo y cuando explique ARACELI más sobre la casa, sabremos más sobre ella.

Un abrazo y muchas gracias cielo.