LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

12 de desembre de 2013

UN PASEO POR LESSEPS Y GRACIA...JUEVES 12-12-2013...

MI VIDA Y MI HISTORIA
 Plaça de Lesseps. LA CHURRERÍA...
 Garrapiñadas...
Verdad que oléis las garrapiñadas...


 Esta casa tiene un siglo más que yo...El año en que nací...

Miquel Brasó i Vaqués (1904- 21 de juliol de 1974) va ser un arqueòleg i historiador gracienc nascut al carrer Sant Vicenç (avui Valldoreix) del barri de Gràcia (Barcelona) el 13 de setembre de 1904. De formació autodidacta, va estudiar molt notablement aspectes dels orígens urbanístics, arquitectònics i toponímics de Gràcia divulgant-ne nombroses teories i troballes. Va col·laborar amb Agustí Duran i Sanpere.

Entre l'obra escrita sobre Gràcia destaquen: Breve Historia de la Fiesta Mayor, Evolución histórica y toponímica de Gracia, Comunicacions gracienques 1851-1875, Edificación y urbanización graciense, i la seva participació en el llibre col·lectiu Álbum Histórico y Gráfico de Gracia, editat l'any 1950. També cal esmentar les nombroses col·laboracions que feia a programes de Festa Major de Gràcia i la festa de Sant Medir.

Fou un dels promotors, en el curs 1921-1922, del Grup Pictòric de Gràcia en el si del Centre Moral i Instructiu de Gràcia i en va dissenyar el segell. Formà part del Club Excursionista de Gràcia, entitat que va abandonar en desacord pel trasllat de la mateixa fora dels límits de l'antic municipi barcelonès.


Des de l'11 de novembre de 1999 i amb motiu del 25è aniversari de la seva mort, Gràcia el recorda amb una placa commemorativa a la façana de la casa on va viure al carrer Verdi, 17.
Carta enviada a Miquel Brasó per la tieta del seu pare, Pere Brasó i Serratosa, deu dies després de que se'l donés per desaparegut de forma oficial.


Miquel Brasó i Vaqués, nascut el setembre de 1904, va ser un prohom de Gràcia. Arqueòleg i historiador autodidacta va fer una important tasca de divulgació sobre els orígens de la vila. Al carrer Verdi, 17, on va viure, hi ha una placa commemorativa que el recorda.
3 comentaris:

Miquel ha dit...

Es un barrio que no ha perdido identidad, quizá porque las fiestas las han sabido salvaguardar, pero aún y así cuesta que el barrio se sienta barrio, y en eso Gracia nos da lecciones.
salut

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

a mí me gusta mucho, y voy tan a menudo, que muchas personas creen que es mi barrio, y no lo es, pero lo quiero mucho.
Un beso MIQUEL, y muchas gracias.

Mari-Pi-R ha dit...

Se respira un ambiente muy navideño.
Ese barrio siempre me ha gustado ya que fue en él donde pasé mis primeros días en Barcelona.
Un abrazo