LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

13 de setembre de 2013

JO HI VAIG SER.JO VAIG FER HISTÒRIA...13-09-2013...

MI VIDA Y MI HISTORIA
Un equip d'investigadors especialitzats en l'anàlisi de dades de xarxes socials de Palma ha aconseguit dibuixar en un mapa, gràcies a milers de piulades geolocalitzades a Twitter, la multitudinària i llarga Via Catalana de l'Onze de Setembre. Els membres de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC), coordinats per Pere Colet, van detectar dimecres 175.000 piulades amb l'expressió Via Catalana o l'etiqueta #viacatalana i van seleccionar-ne les geolocalitzades, unes mil cada període de dues hores.
(Este vídeo, es largo, pero vale la pena verlo) 


Els mapes obtinguts serveixen per a saber que hi havia gent al llarg de tota la cadena, que no hi havia forats de quilòmetres, segons que explica l'equip d'investigadors, que estudia habitualment com es mou la gent a les ciutats gràcies a les piulades geolocalitzades.


Un equipo de investigadores especializados en el análisis de datos de redes sociales de Palma ha conseguido dibujar en un mapa, gracias a miles de tuits geolocalizados en Twitter, la multitudinaria y larga Vía Catalana del Once de Septiembre. Los miembros del Instituto de Física Interdisciplinar y Sistemas Complejos (IFISC)​​, coordinados por Pere Colet, detectaron Miércoles 175.000 Tweets con la expresión Vía Catalana o la etiqueta # viacatalana y seleccionar las geolocalizadas, unas mil cada período de dos horas.

Los mapas obtenidos sirven para saber que había gente a lo largo de toda la cadena, que no había agujeros de kilómetros, según explica el equipo de investigadores, que estudia habitualmente como se mueve la gente en las ciudades gracias a las Tweets geolocalizados.14 comentaris:

Miquel ha dit...

Salut, mi niña ¡

Valentí Pons Toujouse ha dit...

Jo estava al 738.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Gracias Miquel, siempre, mucha salut...!!!
Abrazos y BFDS.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola Valentí, ja que ens vam haver de creuar i diverses vegades, però clar com no tinc el plaer de conèixer-te ...!
Moltes gràcies i BCDS.

Josep ha dit...

Mucha emoción, verdad, Mª Trini?. Creo que ha de ser complicadisimo organizar una cadena como esta. 400 kilómetros de gente sin que falte nada, más todo lo que representa todo lo restante, más toda o parte de Barcelona no se si lo hace cualquiera. Sime permites te diré que estais guapísimos.

Una braçada.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Muchas gracias Josep,fué una Diada, tranquila, felíz y sobre todo cívicamente.

Un abrazo querido Josep y muchas gracias.

BFDS.

KRT ha dit...

"Entre tots ho farem tot", era el títol d'un llibre de Ferran de Pol, i va ser un lema del catalanisme als anys 60. Però és vigent i ens continua interpel·lant a tots: hem de perseverar incansablement ("indesinenter") en aquesta actitud cívica reivindicativa i tenaç. Gràcies, Maria Teresa, per donar exemple i aportar el teu gra d'arena!

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola KRT, moltes gràcies pel teu comentari, una abraçada.
I sóc Maria Trinitat, no Maria Teresa, Grácies.
Un petó i BCDS.

Josep ha dit...

I de cognom VILCHEZ,
així, amb força!!
Disculpa a KRT, segur que l'ha posat sense adonar-se'n, de vegades parlem de tu i sempre diu M ª Trinitat.
Un petó.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

No passa res estimat Josep, tots tenim lapsus, a mi em passa, no té importància, o almenys jo, no l'he donat.

Josep, ja he convertit el power point a vídeo, he estat tot el matí a veure si algun format ho acceptava, Petons i BCDS ja KRT.

KRT ha dit...

Agh, perdona, escrivia de matinada i tenia el cap a can Pistraus. Però de fet, em passa molt, des de jove, això de confondre noms. No goso ni dir, com el rei: "Lo siento, me he equivocado, no volverá a ocurrir", perquè ja sé que fàcilment em pot tornar a passar. Petons!

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

KRT, no té importància, una abraçada virtual i BCDS.

Montse ha dit...

Un día precioso, Mari Trini, yo no pude estar en la vía porque trabajé por la mañana y no me daba tiempo, pero estuve por la tarde en Barcelona y había un ambiente alegre que creo que incluso contagiaba a los turistas que paseaban. El video me ha parecido muy interesante y esclarecedor, creo que disipa todas las dudas que puede haber.
Un beso, guapa.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola querida amiga Montse, muchas gracias y un beso.