LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

10 d’agost de 2013

PERPIGNAN...O PERPINYÀ...PRIMERA PARADA AL SUR DE FRANCIA...10-08-2013...

MI VIDA Y MI HISTORIA

ESTABLECIMIENTO DE CERÁMICA CATALANA


Bolsas gratuítas para recoger la caca de les chiens...

Monumento a Pau Casls, en Perpignan.


Espectáculos gratuítos en el Parque para los niñ@s.Casa de La Catalanidad, Perpinyà.


15 comentaris:

KRT ha dit...

Molt bones fotografies de Perpinyà! Un dubte: ¿no vas visitar el Castellet i el Palau dels Reis de Mallorca? ¿O em precipito i vindran més coses?

També tinc un altre dubte, però aquest penso que no me’l podràs resoldre tu: si França es va quedar el comtat de Rosselló i part de la Cerdanya pel Tractat dels Pirineus (1659) i Anglaterra es va quedar Gibraltar pel Tractat d’Utrecht (1713), ¿per què Espanya està sempre reclamant la devolució de Gibraltar però no reivindica mai el Rosselló?

Una abraçada!

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Benvolgut KRT, suposo que tu sabràs més que jo d'aquestes coses i dic suposo, per les preguntes que m'has fet, l'única que et puc contestar és la del sud de França amb Catalunya, és com estar a Girona més o menys, tractats molt antics:
Segons l'ordenament polític internacional i la seva jurisprudència, l'actual Catalunya era territori francès i així va ser fins al 16 de juliol de 1258.Tengo davant meu un mapa europeu de l'època, "Chrétíenté d'Occident à l'an de grâce 1235" . En ell no consta cap referència a Catalunya "
 
Mariano Bendito és un excepcional historiador balear, fet a si mateix a base d'investigacions, estudis en biblioteques i lectures fidedignes. Ha trobat el "Tractat de Corbeil" (1258) escrit en llatí i m'ho ha enviat perquè s'ho tradueixi. És un text farragós, si bé de fàcil comprensió.
 
Es tracta d'un document interessant i transcendent. Posa en relleu una irrefutable realitat històrica que fa caure estrepitosament la mentida estrafolària dels ara anomenats "països catalans".
 
Segons l'ordenament polític internacional i la seva jurisprudència, l'actual Catalunya era territori francès i així va ser fins al 16 juliol 1258. Tinc davant meu un mapa europeu de l'època, "Chrétíenté d'Occident à l'an de grâce 1235". En ell no consta per res cap referència a Catalunya. L'actual territori català està emmarcat com a territori francès. No és error. Els vuit comtats autònoms del que és avui Catalunya pagaven llavors vassallatge feudal a la corona francesa.
 
Per això el citat Tractat s'inicia amb aquestes paraules: "És universalment conegut que hi ha desavinences entre el senyor rei de França i el senyor rei d'Aragó, de les Mallorques, i de València, comte de Barcelona i Urgell, senyor de Montpeller; per el que el senyor rei de França diu que els comtats de Barcelona, ​​Besalú, Urgell, etc. són feus seus, i el senyor rei d'Aragó diu que té drets a Carcassona, Tolosa, Narbona, etc


Una abraçada ben forta y BCDS...!!!

Mari-Pi-R ha dit...

Está muy bien lo de las bolsas para recoger el excremento de los animales.
Las figuras en el parque en general me han gustado todas.
Un buen paseo por allí has tenido.
Besos.

Rodericus ha dit...

Jo també crec que es un bon reportatge fotografic de Perpiñá. I per a mí, es un viatje en el temps. Desde el any setanta nou no trepitjo Perpiñá.

Ha sigut un plaer comprobar com la petita ciutat no ha perdut res del seu encant.

Salutacions, i bones vacances

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Un abrazo Mari-pi-R.
Y muchas gracias.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Moltes gràcies Rodericus, una salutaciò.

KRT ha dit...

Bé, amiga meva, moltes gràcies. Et demano perdó per desviar el teu tema cap a un aspecte controvertit.

És clar que la Història és i ha estat sempre interpretable i interpretada. Jo em remeto a historiadors solvents, com Ramon d’Abadal i Vinyals, Ferran Valls i Taberner, Ferran Soldevila, Miquel Coll i Alentorn, Antoni Rovira i Virgili, Jaume Vicens Vives, Miquel Batllori, Josep Benet, Jaume Sobrequés, Josep M. Salrach, Albert Balcells, Eulàlia Duran… i també francesos com Pierre Bonassie o Pierre Vilar, sobre l’existència dels Comtats de Barcelona i altres que formaven la Marca Hispànica (origen històric de Catalunya), la seva dependència inicial del rei franc, el seu procés d’independització de facto al segle X, la seva unió dinàstica i confederació política amb el Regne d’Aragó al XII, la conquesta de València i Mallorca al XIII, i la independització de iure del rei francès, precisament, arran del Tractat de Corbeil, perfectament conegut de tots els historiadors (tot i que sembla que algun despistat l’hagi “trobat” ara!).

Hi ha historiadors que fan la seva interpretació de la Història des d’una tendenciositat ideològica que els fa destacar allò que els convé i ometre o mistificar allò que no els interessa. N'hi ha molts, i al capdavall tothom (també els historiadors que he esmentat) fa anar poc o molt l’aigua als respectius molins. Però crec que els que he citat tenen un merescut prestigi i altres potser no tant.

Ara bé, jo no sóc historiador i no voldria pontificar sobre coses que no domino; però tampoc deixar-me engalipar per interpretacions de “irrefutable realitat històrica” que “fan caure estrepitosament mentides estrafolàries”… Amb aquest estil tan “científic” ja es veu de quin peu calça la gent.

Però en fi, com et deia: perdona’m per espatllar-te les vacances amb qüestions que són ben marginals al que tu posaves al post. Tu el que volies era fer-nos partícips de la bellesa d'una ciutat i d’un país molt bonics. I jo m’he embrancat "en camisa de once varas”. Intentaré no tornar-ho a fer! Gàcies i una abraçada!

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

No, estimat KRT, no té importància i pots preguntar el que vulguis sense cap tipus d'embuts, estem per preguntar, comentar i gaudir, però jo sabia que tu, ho sabies, al bloc, es veu que ets un home molt instruït i que saps d'història, ia més es veu que t'agrada.
Per això t'he dit que la que t'havia de preguntar era jo.
Una abraçada i moltes gràcies per ser com ets, BCDS.

Miquel ha dit...

A mi lo que me gusta es el pueblo, y lo limpio que está; las plazas, las tiendas y las ganas de ver una ciudad que me da envidia..
Me gustan mucho las fotos y tu explicación.
salut

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Sí Miquel, da gusto ir paseando, hay mucha limpieza, pero estamos en lo de siempre, no por mucho limpiar está más limpio, lo que hay es que ser cívico y no ser un "marrano" ; tirando cosas por los suelos, hay papeleras y contenedores por todos sitios...!!!
Muchas gracias y un abrazo.

Josep ha dit...

Hola Mª Trini, yo queria preguntarte una cosa pero veo que entre tu y KRT me la habeis solucionado. Muchas gracias.
Hace muchos años que no hemos estado por allí,y la verdad me ha emocionado verla, la siento tan catalana como cualquier ciudad de Catalunya, aunque creo que se habla más francés que catalán, bueno como aquí el castellano. Como no me voy a emocionar si veo la estatua de Pau Casals, que mucha gente de aquí ni sabe quien es.
Moltes gracias, Mª Trini.

Una abraçada molt gran.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

En la oficina de información nos atendieron muy educadamente, en Catalán, pero por la ciudad puedes hablar, en Francés, en Inglés , catalán y castellano, son muy civilizados y educados, las tiendas un primor de bonitas las calles muy limpias, ni una colilla, ni papel, en fin otro mundo diferente, la gente pasea más despacio que aquí y va a otro ritmo.
Una visita muy recomendable y está aquí cerca, como mucho dos horas.
Un petò y moltes gràcies estimat Josep.

Josep ha dit...

Es otro pais, Mº Trini, es otro pais..

Un petó.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Sí querido Josep,otro país y otra forma de vivír.
Un petò y moltes gràcies

Anònim ha dit...

Perpinyà es una preciosa ciutat catalana que ha mantingut la seva identitat catalana dintre de l' Estat francés . Els catalans francesoos viuen millo sense cap necesitat d' aventures independentistes separadoras.