LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

15 de juny de 2011

BARCELONA ---- FOTÓGRAFO JOSÉ ANTONIO SANCHO PASTOR ---AÑOS 1980-1990.

MI VIDA Y MI HISTORIA( CLICAR PARA LEER BIEN...)


Anar a web Bcn.es La Ciutat Ajuntament Turisme Negocis Anar a web Bcn.esMapawebCercadorCanviar a CastellàCanviar a Anglès
Notícies
» Barcelona Televisió
» Servei de Premsa
» Agenda d'activitats
» Mitjans de comunicació
» Cercador de notícies
Pàgina principal > Notícies> Detall
Notícies» Versió per imprimir
» Enviar a un amic/ga
Entre artistes i suburbis
publicat el 17/05/2011 a les 12:34 h. Letícia Castellsaguer
Al llarg de la seva trajectòria com a fotoperiodista, José Antonio Sancho ha tingut l'oportunitat de fotografiar famosos de tota mena, però l'interès personal també l'ha portat a retratar la Barcelona dels marges. Tot plegat, s'exposa a "Barcelona canalla i sublim", a Setba Zona d'Art fins al 30 de juny.
D'entre més de 60.000 negatius, finalment n'han quedat una cinquantena. Són les fotografies que conformen "Barcelona canalla i sublim", l'exposició que ens apropa a la visió de la capital catalana del fotoperiodista José Antonio Sancho.
"El criteri de selecció és subjectiu i personal", explica Sancho. "Els retrats són de persones que m'eren més properes i alhora eren més emblemàtiques de la ciutat".
L'exposició, que es pot veure a Setba Zona d'Art fins al 30 de juny, repassa vint anys de trajectòria del fotògraf, des del 1979 fins al 1999.
La gent guapa de la ciutat
Entre aquests retrats, que el fotògraf va poder fer perquè treballava en mitjans de comunicació com La Vanguardia o Telva, hi ha els de Lluís Llach, Sílvia Munt, Joan Brossa, Mariscal, Tete Montoliu o Lydia Delgado.
Molts d'aquests retrats són inèdits, com el d'Antoni Tàpies o Loquillo. "Em guardava el millor, el que reflectia el que jo sentia respecte al personatge", explica Sancho a l'hora de fer el lliurament dels seus treballs a la premsa.
Una mirada als marges
Al costat de tota aquesta gent famosa, també s'exposen fotografies de caire més documental. "Anava sempre amb la càmera al damunt buscant expectant que hi hagués alguna cosa que em volgués dir quelcom".
L'interès personal de Sancho, que va créixer al Besòs, el va portar a fotografiar el Poblenou dels anys vuitanta, que en aquella època era una zona industrial als afores del centre.
El seu treball també el va portar a fer fotos a la presó de Trinitat Vella, en concret als presos que participaven al Trinitat Rock.
La Barcelona més canalla
De fet, la premsa musical va ser l'escola d'aquest fotògraf autodidacta. A la mostra es poden veure algunes de les instantànies que va fer a la mítica sala Zeleste. "Feia de dos a tres concerts al dia", confessa.
En aquestes imatges es respira la Barcelona canalla que dóna títol a l'exposició; "canalla, des del punt de vista transgressor, del que se sortia de la norma", puntualitza.
"Va ser un moment bastant interessant, amb un auge de creadors; hi havia un risc, un compromís i una consciència social", recorda Sancho de l'època.
El resultat és una mostra dual. "He volgut mesclar aquests dos móns, la gent del disseny o els punks, amb els presos de Trinitat, amb coses que reflectien el moment de Barcelona en aquella època, de transformació i eufòria."

gif buitgif buitgif buit
gif buitgif buit
 Informació de l'acte:
gif buit
gif buit
gif buitgif buit
» Exposició 'Barcelona canalla i sublim'
Del 10/05/2011 al 30/06/2011
Setba Zona d'Art
Pl Reial, 10
Ciutat Vella
gif buit
gif buit
gif buit
© José Antonio Sancho2 comentaris:

MORGANA ha dit...

Bueno,bueno lo que se ve por ahí.
Muchos besitos.

Miquel ha dit...

Iremos a ver la exposición...