LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

7 d’abril de 2011

BARCELONA PRECIOSA AÑOS 1848-1913...7 de ABRIL, 2011...!!!

MI VIDA Y MI HISTORIA

1856 - Església de Santa Anna - Barcelona


Aquesta església queda amagada darrera de la façana de mar de la plaça Catalunya i és molt recomanable per a qui no la conegui:

El que es pot visitar és, església, claustre i sala capitular, el que resta de l'antic cenobi de Santa Anna accesible des del carrer Santa Anna o des de la plaça Catalunya a través d'un petit carreró. L'església va ser iniciada a mitjan segle XII i va anar adquirint el seu actual aspecte durant els tres segles següents, ja en ple període gòtic. Conserva l'estructura romànica original, amb planta de creu i absis quadrat, coberts al segle XIII amb volta de canó apuntada. La porta gòtica és del 1300. Durant el segle XIV s’allargà la nau que ja va ser coberta amb volta gòtica de creueria i al segle següent es construí el cimbori, refet en obra vista després de la guerra civil. A l’esquerra de l’absis hi ha la capella dels Perdons, del segle XIV. És interessant el sepulcre del noble cavaller Miquel de Boera, del segle XVI. La moderna capella del Santíssim està decorada amb pintures de Pere Pruna.

La imatge mostra l'enderroc de part del conjunt que va fer-se en enderrocar la muralla de la ciutat.Obras del metro en vía Laietana 1911
1848...BARCELONA -MATARÓ -PRIMER TREN DE ESPANYA,28 de Octubre de 1848

Una altre foto de la Fira abans de la Exposició Universal del 1929.

Tranvia Sants 1878


1928 - Montjuïc - Construcció del Poble Espanyol - Barcelona

1927 - Plaça Espanya - Barcelona

1969 - Badal amb Antoni Campmany- Barcelona
BARCELONA - HOSTAFRANCS-SANS 1918
Tranvia de Sants , AL FONDO LA MONUMENTAL 1918..
.1952 - Jocs Florals - Sants - Barcelona.

1925 - Antoni de Campmany - Sants - Barcelona

Aquesta imatge és d'un any abans de l'entrada en servei de l'estació de Mercat Nou. Al fons podeu veure Can Catà (desaparegut a la Guerra Civil) al costat esquerra de les vies i Can Vies a la dreta.
1930 - Bar Zurich - Plaça Catalunya - Barcelona
1920 - Palau de l'Art Antic - Avd. Central - Montjuïc -Barcelona , LAS CUATRO COLUMNAS YA ESTABAN, VER AL FONDO.
Imatge de la construcció de la seu central actual de la UB d'en Elies Rogent. Cal recordar que la UB va ser fundada el 1450, però traslladada a Cervera per ordre de Felip V, i no va poder tornar a la ciutat fins el 1842. El seu lema és "Libertas perfundet omnia luce" ("La llibertat ho omple tot de llum").
Plaça Catalunya...1882, Aquest era el Teatre de Barcelona, situat a Bergara amb Rambla Catalunya.
1880 - Portal de Santa Madrona - Barcelona
1913 - Sants desde Font de la Guatlla - Barcelona