LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

14 de gener de 2011

POBLADO ROMANO --- SIGLOS III D. C. HASTA EL VII--- SANT CUGAT, BARCELONA

MI VIDA Y MI HISTORIA

http://goo.gl/maps/mT4Q

http://goo.gl/maps/j150

http://goo.gl/maps/jscR

SANT CUGAT DEL VALLES - Descobreixen a Sant Cugat la vil·la romana més important del Vallès

Les troballes, des de sitges i forns fins a una necròpoli, daten des del segle III d.C. fins al VII.


San Cugufate, San Cugat. Murió durante la persecución de Diocleciano con su hermano San Félix de Gerona. Procedían de la iglesia de Cartago, posiblemente misioneros.
Durante la persecución de Diocleciano (303-305) hay 50 mártires en España, entre ellos, Eulalia de Mérida, San Félix y San Cugufate....Silmarión .
La visita permetrà observar dues parts ben diferenciades d'aquesta vil·la romana. A la primera hi ha dos forns de terrissa, un de planta quadrada i un altre de circular, en un molt bon estat de conservació, i que mantenen la cambra de combustió, on es dipositava la llenya, i la part de cocció on es col·locava la terrissa i també el material d'obra que es volia coure. En aquests espais s'emmagatzemaven també els cereals. En aquesta àrea tot just ahir es va localitzar un molí per premsar els cereals, igualment en un estat molt bo de conservació. Aquestes dues troballes daten dels segles IV i V d.C. i demostren la importància que les feines agrícoles tenien en aquest assentament rural. Aquesta és una de les zones més interessants del jaciment, que es deixarà al descobert per tal de crear un centre d'interpretació de l'època romana, segons avançava a Sant Cugat, . De fet, aquests treballs arqueològics formen part del procés d'urbanització segons el ha de construir habitatges de protecció oficial amb criteris de ecoeficiència i amb zero emissions de CO2 a l'atmosfera.

Els treballs d'excavació arqueològica a la zona de Can Cabassa, davant de l'Hospital General de Catalunya, han deixat al descobert el que els arqueòlegs no dubten ja de qualificar de la vil·la romana més gran i important de la comarca. El jaciment ocupa uns 21.000 metres quadrats, si es té en compte la primera fase excavada entre els anys 2000 i 2001, i en aquesta segona fase s'han trobat una vuitantena d'estructures arqueològiques, des de sitges i forns fins a una necròpoli de 42 enterraments. La datació de les restes permet fixar tot el període de la romanitat i el començament del visigòtic, des del segle III d.C. fins al VII.

L'existència del jaciment romà es coneixia des que l'any 2000 es van iniciar els primers treballs arqueològics en una àrea que ocupava uns 18.000 metres quadrats. Ara els treballs se centren en una superfície de 5.000 metres més, al costat de la primera, situada entre els carrers Arnau de Vilanova i Astúries de Mira-sol, a la zona de Can Cabassa. A hores d'ara i fins que finalitzin els treballs arqueològics, el 31 de març, les primeres troballes ja han superat les expectatives, de manera que des de l'Ajuntament de Sant Cugat ja s'han programat unes jornades de portes obertes, el dissabte 21 de març, a càrrec dels arqueòlegs de l'obra.
La segona àrea està formada per la necròpoli, en què s'han localitzat 42 enterraments de diferent tipologia, ja sigui en àmfores, en caixes de teules, en taüts de fusta o en fosses simples, on el cos, amb el sudari, s'enterrava directament a terra. Aquestes troballes pertanyen a una època més tardana i van fins al període visigòtic. Durant els treballs també s'han trobat restes del neolític; una altra prospecció es dedicarà a delimitar-ne la importància.


 
Grandiosa Explanada propiedad del Hospital General, donde está el asentamiento romano...

 

Helicóptero aterrizando en el Hospital General de Catalunya, Sant Cugat.

3 comentaris:

Miquel ha dit...

que bien, que se puedan rescatar ¡¡¡¡¡

Mariolino ha dit...

poi dicono che i romani vanno al ostia Lido o al massimo a Fregene a fare il bagno

trinidad ha dit...

La questione non sarebbe stato in cui i romani?
E 'elmuseo molto bello che hanno fatto a Sant Cugat, con tutti i resti, è fantastico, ma non è possibile scattare foto ...
Un abbraccio Mariolino, MTVO.