LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

24 de gener de 2011

BARCELONA Y LA COLONIA CASTELLS UN CEMENTIRI ?

CEMENTIRI
Veïeu la cara de patiment en el desplegament de les seves funcions?

((((POR FAVOR MIRAD EL VIDEO))))
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/16734944" width="400" height="225" frameborder="0"></iframe><p><a href="http://vimeo.com/16734944%22%3E[NO-RES]-Diari de Rodatge I.</a> from <a href="http://vimeo.com/user5187558%22%3E[NO-RES]%3C/a> on <a href="http://vimeo.com%22%3evimeo%3c/a%3E.%3C/p>


El forat negre

En astronomia, un forat negre és una concentració de matèria d'altíssima densitat, tal que la seva força gravitatòria és tan forta que la velocitat d'escapament és superior a la velocitat de la llum. El terme "forat negre" no s'ha d'entendre com un "forat" en el sentit usual del terme sinó com una regió de l'espai de la qual res no pot escapar, ni tan sols la llum. 
En urbanisme, un forat negre és una concentració d'interessos d'altíssima densitat en un punt determinat de l'espai, tal que la especulació és tant forta que la velocitat de destrucció de barris populars és superior a la velocitat de la vida dels seus habitants.
Apuntava l'alba a la colònia, però encara era fosc, quan vuit furgonetes d'agents antiavalots de la Guàrdia Urbana han entrat a saco al barri, prenent i barrant el pas per tots els carrerons de la Colònia Castells. Deuen tenir molta por o no s'entén, perquè el desallotjament de dues noies d'un habitatge del passatge Barnola ha motivat una mobilització sense precedents per part dels agents policials, dels tècnics de Reursa i dels enderrocadors d'Urcotex.
Com extraterrestres aterrats directament des del planeta dels despropòsits, mentre els agents barraven el pas a les persones solidàries que s'acostaven per fer costat a les desallotjades, els buròcrates de Reursa (Incasol) i de l'Institut Municipal d'Urbanisme, acompanyats d'agents de paisà comunicaven l'imminent expulsió d'unes habitants tot just recent llevades. A continuació i davant la negativa de les joves d'abandonar el seu habitatge els agents antiavalots han procedit al desallotjament. Posteriorment, ja a la “puta calle”, han buidat les seves pertinences i el que han pogut, precipitadament i amb la mirada assassina dels agents clavades als clatells.

Un forat negre s'està obrint a la Colònia.
Ningú sap com ha sigut, tothom es pregunta com s'ha obert, però ningú sap resoldre la incògnita. Tothom sap que els foradets negres es converteixen en foradots negres, però ningú es pensava que els responsables de les institucions serien tant necis. Tothom esperava que l'Ajuntament, Incasol, Reursa, Bagursa re-ca-pa-ci-tessin, que tornessin a ser capaços de rec-ti-fi-car, tornar a posar recte una cosa que s'esbiaixa, però resulta que no. Ningú en aquestes condemnades institucions i en els seus podrits partits es capaç de pensar més enllà de vots, de poder i d'aritmètica electoral. Tothom -que il·lusos- esperàvem que davant la situació de crisi algun tècnic responsable- si es que en queda algun- pensés en totes aquelles persones i unitats familiars que s'estan quedant arreu sense casa i a la colònia en concret. Ningú imaginava que s'atrevissin a deixar a la putacalle a persones amb baixos ingressos que per no tenir no tenen ni lloc on caure's mortes. Tothom creu que en aquest país hi ha un estat de benestar -jajaja- encara que hi ha molta gent que comença a veure que tot era mentida. Ningú s'atrevia a dubtar que les assistentes socials acudirien a l'ajuda de tota aquesta gent. Tothom s'ha quedat parat. Ningú ha vingut a arreglar res. Tothom qui ha vingut ha acudit a la Colònia a destruir. Ningú se salvarà. Tothom marxarà i el desert capitalista s'estendrà. Tothom sabia que això podria anar a terra. Ningú s'esperava que ho fessin tant malament.
Ha començat la fase final de destrucció que portem mesos i anys anunciant. Han obert un forat negre que creixerà i creixerà fins a cobrir tota la colònia. I tot desapareixerà sota la runa de les excavadores, dels martells, dels plànols, de les decisions, dels interessos, de l'especulació, dels bolígrafs i dels seus portadors que han sentenciat el barri...

4 comentaris:

Mariolino ha dit...

il problema è europeo o forse mondiale. siamo in troppi e troppo poveri e i grandi ricchi non vogliono favelas attorno alle loro case e alle loro luci. verrà una legge e un territorio dove i poveri verranno ammassati per non disturbare. Chi sarà sotto un certo reddito non potrà andare in altre nazioni. In Italia sotto un certo reddito non puoi entrare e le cose peggioreranno, siamo solo agli inizi.

trinidad ha dit...

Ciao cari Mariolino:
Qui a Barcellona, sono da anni circonda il parco umile casa, con blocchi di appartamenti in giro, e passato anni in isolamento, ma di tenere presente che essi sono la famiglia, così ora la quarta generazione, queste case sono state fatte dopo la guerra del 1936 - 39, e ay.untamiento ... E 'dalle cose bene dall'inizio, e molte persone qui a BCN, non so dove questa colonia ... Le mappe di Google non può entrare, con che ti sto dicendo quasi tutto ... e non c'è legge.
Best, Mari Trini.

Miquel ha dit...

es precioso, pero ahora la estan derribando ¡¡¡

Anònim ha dit...

estas do chicas que desalojaron son okupas que se dedican a molestar, insultar e intimidar a los vecinos del barrio, los vecinos de toda la vida, los que no compartimos su manera de vivir y los unicos que se acercaron a ellas para darles apoyo fueron otros ocupas, no los vecinos, por cierto eran las 7:45 h de la mañana para mi es alba es mucho antes, si vinieron 8 furgonetas de la guardia urbana fue por que esta gente se dedica a meterse con los trabajadores y a provocarlos.

associacio de veïns de la colonia castells