LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

24 de gener de 2011

BARCELONA, - ¿SANTS LA CIUDAD INVISIBLE ? -

MI VIDA Y MI HISTORIA

La ciutat invisible
 Sano y frondoso...y ya sentenciado.

4 de Julio ya talados...

A Barcelona tot hi cap, però no tot s’hi val” Aquest és l’eslògan de la darrera campanya cívica de l’Ajuntament.
La realitat va per un altre camí i se’ns mostra més dura. Per reformar una vorera , no s’hi val tenir arbres? No hi caben arbres centenaris?
L’Ajuntament de Barcelona ha entrat a Sants amb la destral a la mà. Amb l’excusa de la renovació i ampliació de voreres ( això últim inapreciable ) , s’està realitzant una implacable tala d’arbres, alguns d’ells centenaris. Malgrat les protestes i recollida de signatures vehiculades a través del Centre Social de Sants, les màquines de desertificar la ciutat segueixen el seu pas per fer més dures les condicions de la ciutadania.
Menys ombra, menys verd, menys oxigen, menys pantalles acústiques… això és l’estiu que ens espera i que durant dècades heretarà la propera generació?
Per part de l’Ajuntament no hi ha un plantejament de la reducció del trànsit a la carretera de Sants. Tampoc de tenir cura dels arbres i evitar les malalties, que donen com a excusa la cantarella per fer-los fora. Això sí , quan els vénen amb peticions veïnals diuen: primer ens els mirarem… i mentre miren cap a un costat, amb les mans la serra mecànica ens fa una mica més orfes de natura.
Això es pot salvar: S’ha convocat una assemblea el dia 28 de juliol a les 19’30 hores a Rambla Badal-davant Mercat.
Verd o gris, tu tries
Les cooperatives obreres de Sants. A
utogestió proletària en un barri de Barcelona (1870-1939)
La Ciutat Invisible
ed. La Ciutat Invisible
ISBN 978-84-938332-1-3 | 365 págs. | 20 euros
21.5 x 21 cm
       
Una recerca sobre les comunitats obreres autoorganitzades que, com a resposta global a l’explotació capitalista que patien, posaren en pràctica unes altres relacions econòmiques basades en la cooperació, la solidaritat i el recolzament mutu. Les cooperatives obreres, sobretot de consum però també de producció, significaren l’aposta per a organitzar materialment les condicions d’existència de les que, produint-ho tot, no tenien res. Arrencant de les societats de resistència de mitjan segle XIX, poblaren tots els barris proletaris de Barcelona, i el seu camí ascendent fou tallat de soca-rel amb la victòria feixista de 1939. Amb aquest treball, des de La Ciutat Invisible volem redescobrir la memòria política que duem a dintre, promoure el cooperativisme avui i promoure el reconeixement del bagatge emancipador que ha configurat un barri popular com Sants.